bebek bezi

BEBEK BEZİ

GOO.N Premium Soft Bant Bez
GOO.N Premium Soft Külot Bez

GOO.N Mutlu Bebek Bant Bez
GOO.N Mutlu Bebek Külot Bez

GOO.N Friend Külot Bez

Bebeğinizin tüm gününün güzel geçmesinde seçtiğiniz bezin kalitesi önemli rol oynar. Bebek bezi tercihi bebeğinizin hem gün boyu rahatlığını hem de sağlığını etkileyecek olan hassas bir konudur. Bu yüzden bebek bezi tercih ederken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Bebeğiniz için bez seçerken bezin bebeğinizin cildiyle olan uyumu, vücuduna mükemmel bir şekilde oturması, nefes alan yüzeye sahip olması, hareket özgürlüğü sağlaması gibi birçok özelliğe dikkat etmek gerekir.

Bir bebek bezinde olması gereken temel özellikler şunlardır:

Kuruluk: Bebeğinizin pişik olmasını önlemek için ilk dikkat etmeniz gereken noktalardan biri kuruluktur. Kuruluğun sağlanması için bezin yüksek emicilik özelliğine sahip olması ve sıvıyı hapsetmesi gerekmektedir.

Hava alması: Nefes almayan bez, bakterilere sebep olur ve bu da bebeğinizin cildinde tahriş ve kızarıklık oluşmasına neden olabilir. Bebeğinizin cilt sağlığı için yüzeyi nefes alan bir bez seçmek oldukça önemlidir.

Ergonomi: Her bez, her bebeğe uygun değildir. Bebeğinizin yaşına, kilosuna ve boyuna uygun vücuduna mükemmel bir şekilde uyum sağlayan bezi seçerek gün boyu rahatça hareket etmesini sağlayabilirsiniz.

Yumuşaklık: Bebeğiniz doğduğunda cildi ekstra hassastır ve tahriş, kızarıklık oluşumuna meyillidir. Bebeğinizin narin cildini tahriş etmeyen, yumuşak bir doku bezde olması gereken önemli özelliklerden bir diğeridir. Yumuşak dokulu bir bez, bebeğinizin cildi ve rahatlığı için dikkat edilmesi gereken bir özelliktir.

İncelik: Bebeğinizin gelişimi ve çevresini keşfetmesi için özgürce hareket etmesi oldukça önemlidir. Bu yüzden hareketini kısıtlamayan ince bir bez tercih edebilirsiniz.

Yan bantlar: Sızmaları önleyen ve bezin sabit kalmasını sağlayan yan bantlar, bez seçiminde önemlidir. Ayrıca yan bantların esnek ve yumuşak bir yapıda olması bebeğinizin cildini korurken ona hareket kolaylığı da sağlar.

Bebek Bezi Çeşitleri

Bebek bezlerinin prematüre, yenidoğan, mayo bez, külot bez, yıkanabilir bez, organik bez ve cinsiyete göre bez gibi alternatifleri vardır. Bebeğiniz için bez seçimini bu bezi hangi ortamda, kaç yaşında ve kaç kiloyken kullanacağını göz önüne alarak yapabilirsiniz. Bunun yanında ebeveynler için de kullanım kolaylığı sağlayan özelliklere göre bebek bezini tercih edebilirsiniz.

Bebeğiniz prematüre doğumla dünyaya geldiyse normal bezlerin boyutları ona büyük gelebilir. Bu durumda prematüre bebeklere uygun olarak tasarlanan prematüre bebek bezlerini tercih edebilirsiniz. Çünkü bebeğinizin bezinin ona bol gelmesi sızıntılar yaşamasına sebep olarak cildinde kızarıklık ve tahriş oluşumuna neden olabilir.

Zamanında doğan bebeğiniz içinse doğumunun ardından yenidoğanların ekstra hassas cildine uyumlu olacak şekilde yenidoğan bezi tercih edebilirsiniz. GOO.N Mutlu Bebek Bant Bez ve GOO.N Premium Soft Bant Bez pamuksu yapısıyla yeni doğmuş bebeğinizin narin cildinin tahriş olmamasına yardımcı olur. Üstün Japon teknolojisiyle üretilen GOO.N Bant Bez çeşitleri 360 derece nefes alan yüzeyi sayesinde bebeğinizin cildinin nefes almasını sağlar. Güçlendirilmiş emici kanallara sahip olmasıyla sızıntıların yaşanmasını engellemeye yardımcı olur ve 12 saate kadar kuruluk sağlar. Sızıntıya sebep olan bebek bezleri bebeğinizin cildinde pişik, tahriş ve kızarıklığa sebebiyet verebilir.

Mayo bezler ise bebeğinizin denizde ya da havuzda özgürce hareket etmesini sağlar. Su geçirmez ve nefes alan bir yapıya sahiptir. Su geçirmeyen dış yapısı sayesinde şişme yapmaz ve bebeğinizin hassas bölgeleriyle su teması önlenmiş olur. İç yapısı ise normal bez gibidir ve bebeğinizin tuvaletinin dışarıya taşmasına engel olur. Böylece içiniz rahat bir şekilde bebeğinizle denize ya da havuza girebilirsiniz.

Külot bezler lastikli ve külot gibi giydirilme özelliği ile ebeveynlere kullanım kolaylığı sağlar. Cildi hassas olan bebekler için öncelikli olan külot bezler, küloda alışma sürecinde de destek olur. GOO.N Mutlu Bebek Külot Bez ve GOO.N Premium Soft Külot Bez bebeğinizin narin cildini özenle sararak gün boyu rahatça hareket etmesini sağlar. Sahip olduğu güçlendirilmiş emici kanallarla sıvıyı bezin içine hapseder ve bebeğinizin altı 12 saate kadar kuru kalır. Bezin iç yüzeyinde bulunan Saakuru Teknolojisi ile nemin bebeğinizin tenine temas etmesine engel olur. Böylece kızarıklık, tahriş ve pişik oluşumunun önlenmesine yardımcı olur. Bebeğinizin cildinde tahriş, kızarıklık ve pişik oluşmaması için altını değiştirirken bebek ıslak mendiliyle sildiğiniz yerlerin kuruduğundan emin olarak yeni bezi giydirmeniz faydalı olacaktır. GOO.N Mutlu Bebek Külot Bez’in tasarımında bulunan ıslaklık göstergesiyle bebeğinizin bezindeki doluluk oranını kolayca görebilir, bezi açmadan değiştirmeniz gerekip gerekmediğini anlayabilirsiniz.

Tekrar tekrar kullanılabilen yıkanabilir bezlerin özellikle son dönemde popülerliği artmıştır. Atık oluşmaması ve tamamen doğal malzemeden yapılması gibi olumlu özellikleri olan yıkanabilir bezlerin uğraşlı kısmı ise yıkanmaları.

Organik bezler ise genelde aşırı hassas ve alerjik cilde sahip bebekler için kullanılır.

Bazı bezlerin tasarımı cinsiyete göre değişiklik gösterebilir. Bu durumda bebeğinizin cinsiyeti, bez seçiminde önem taşımaktadır. Bunun sebebi ise kız bebekler için ortada, erkek bebekler için ise önde olan emici bölgeler sayesinde daha fazla kuruluk ve rahatlık sağlanıyor olmasıdır.

Ayrıca bebeklerin boyuna ve ve kilosuna göre farklı beden ölçüleri vardır. Seçtiğiniz bebek bezinin bebeğinize küçük gelmesi durumunda bebeğinizin bel çevresinde ve kalçasında kızarıklıklar, sürekli pişik oluşumu gözlemleyebilirsiniz. Bezin bedeninin tam olup olmadığını bezin bel kısmına iki parmağınızın girip girmediğini deneyerek anlayabilirsiniz. Eğer bebeğinizin bezi ona küçük geliyorsa gün boyu huzursuz olacaktır ve büyük bedene geçmeniz gerekmektedir. Kullandığınız bezin küçük olması kadar büyük olması da çeşitli sorunlar yaratır. Bebeğinizin bezinin ona bol gelmesi sızıntı oluşumuna yol açar. Bacak arası ve bel bölgesinden sızan sıvılar bebeğinizin sırtını, kalçasını ve bacaklarını ıslatabilir. Bu da tahriş ve kızarıklığa neden olur. Bebek bezinin bebeğinizin beline bol gelmesi ve bacak açıklığının geniş olması bezin ona büyük geldiğinin göstergesidir.

Bebek Bezi Numaraları

Bebeğinizin yaşına ve kilosuna göre bez seçerken bebek bezi numaraları büyük önem taşır. Bebek bezleri, büyüklüğüne göre 0-6 arasında numaralandırılmıştır. Yenidoğan bezi 1 numaradır. Bebeğiniz 2-5 kg arasındaysa tercih edebilirsiniz.  Prematüre bebek bezinin numarası 0’dır. 3 kg’a kadar bebekler için tercih edilebilir.

Bebeğinizle birlikte bebeğinize uygun bebek bezinin numarası da büyür. 3-6 kg arasındaki bebekler için 2 numara, 4-9 kg arasındaki bebekler içinse 3 numara bebek bezi tercih edebilirsiniz.

Büyüyen bebeğiniz 7-14 kg arasındaysa 4 numara bebek bezi tercih edebilirsiniz. Bu aralıklarda bebeğinizin boyu da hesaba katılarak ona göre seçim yapmak daha doğru olacaktır.

11-18 kg arasında olan bebekler için 5 numara ve son olarak 15-25 kg arasındaki bebekler için 6 numara bezler tercih edilebilir.

Markadan markaya değişebilse de bebek bezi numaralarını şu şekilde sıralayabiliriz.

0 numara bebek bezi: Prematüre

1 numara bebek bezi: 2-5 kg

2 numara bebek bezi: 3-6 kg

3 numara bebek bezi: 4-9 kg

4 numara bebek bezi: 7-14 kg

4+ numara bebek bezi: 9-16 kg

5 numara bebek bezi: 11-18 kg

6 numara bebek bezi: 15-25 kg

Bebek bezi numaraları aynı zamanda bebek bezi çeşitleriyle de isimlendirilebilir. 0 numara prematüre, 1 numara yenidoğan, 2 numara mini, 3 numara midi, 4 numara maxi, 4+ numara maxi plus, 5 numara junior, 6 numara extra large olarak geçmektedir.

Aşağıda GOO.N Bebek Bezi çeşitlerinin beden bilgilerini görebilirsiniz.

GOO.N Mutlu Bebek Bant Bez’de, 3 farklı beden bulunmaktadır.

3 numaralı bedeni, 7 ve 12 kg arasındaki bebeğinizde,

4 numaralı bedeni, 9 ve 14 kg arasındaki bebeğinizde ve

5 numaralı bedeni, 12 ve 20 kg arasındaki bebeğinizde kullanabilirsiniz.

GOO.N Premium Soft Bant Bez’de, 5 farklı beden bulunmaktadır.

1 numaralı bedeni, 2 ve 5 kg arasındaki bebeğinizde,

2 numaralı bedenini, 4 ve 8 kg arasındaki bebeğinizde,

3 numaralı bedenini, 7 ve 12 kg arasındaki bebeğinizde,

4 numaralı bedenini, 9 ve 14 kg arasındaki bebeğinizde ve

5 numaralı bedenini, 12 ve 20 kg arasındaki bebeğinizde kullanabilirsiniz.

GOO.N Mutlu Bebek Külot Bez’de, 3 farklı beden bulunmaktadır.

4 numaralı bedenini, 9 ve 14 kg arasındaki bebeğinizde,

5 numaralı bedenini, 12 ve 17 kg arasındaki bebeğinizde ve

6 numaralı bedenini, 15 ve 25 kg arasındaki bebeğinizde kullanabilirsiniz.

GOO.N Premium Soft Külot Bez’de, 4 farklı beden bulunmaktadır.

4 numaralı bedenini, 9 ve 14 kg arasındaki bebeğinizde,

5 numaralı bedenini, 12 ve 17 kg arasındaki bebeğinizde,

6 numaralı bedenini, 15 ve 25 kg arasındaki bebeğinizde ve

7 numaralı bedenini, 18 ve 30 kg arasındaki bebeğinizde kullanabilirsiniz.

Bebek Bezi Fiyatları

Bebek bezi seçerken dikkat edilen bir diğer nokta da fiyatıdır. Pahalı bebek bezi, iyi bebek bezi demek değildir. Bebek bezi seçerken dikkat edilmesi gereken noktalar göz önüne alınarak fiyat/performans değerlendirmesi yapılabilir.

Bebek bezi fiyatları marka, malzeme, özellik ve miktar gibi farklı unsurlar göz önünde tutularak belirlenir. Bebek bezinin boyutu büyüdükçe de fiyat artmaktadır. 6 numara bezler, 0 numara bezlere göre daha pahalıdır. Bebek bezi fiyatını marka ve desen gibi kalite dışı etkenler de belirlediğinden birçok faktör göz önünde bulundurulmalıdır. Bebek bezi alırken indirim dönemleri takip edilebilir ya da içerisinde yüksek sayıda ürün içeren avantajlı paketler tercih edilebilir. Bu şekilde toplu alımlarda ürün başına düşen birim fiyat düşeceği için bebek bezinin fiyatı daha uyguna gelmiş olacaktır.

Ayrıca fiyatlar değiştiği için toplu olarak almak daha uyguna gelmektedir. Bebeğinizin doğduğu zamanı gebelik hesaplama yöntemiyle bularak bezi önceden alabilirsiniz.

Bebek bezi kalitesi ve fiyatını göz önüne alarak bebeğiniz için en doğru bezi seçebilirsiniz.

Sonuç olarak çeşitli bebek bezleri ve seçerken dikkat edebileceğiniz birçok madde var. Deneyerek ya da doktorunuza danışarak doğru bezi bulabilirsiniz. Daha detaylı bilgi için ‘’Yenidoğan Bebek Bezi Nasıl Seçilir?’’ yazımızı inceleyebilirsiniz.

Internet sitemiz size daha iyi hizmet sunabilmek için, çerezler (cookies) kullanır. Devam ederek, Gizlilik Bildirimi doğrultusunda çerez kullanımını kabul etmiş olursunuz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan erişebilirsiniz.